Tofu bokštelis su ryžiais, avokadu ir balzaminiu kremu
Jei norisi išbandyti įdomesnį tofu variantą, siūlau pamėginti šį tofu ir ryžių bokštelį. Ne tik puikiai atrodys lėkštėje, bet ir skonis bus tikrai nuostabus, o pagaminsite greitai ir nesudėtingai. Jei turite nedidelę kvadrato ar žiedo formą be dugno, sluoksniavimui galite ją naudoti, tačiau puikiai pavyksta ir be formos, pakanka mentelės ar šaukšto ryžių formavimui. Paprasta, maistinga ir labai skanu, tikrai verta išbandyti.
Ingredientai
- 160 g tofu
- 50 g ryžių, kiekis sausų, naudojau basmati ryžius
- 0,5 vnt. avokado
- 2 a.š. sojos padažo
- 0,5 a.š. lydyto sviesto
- balzaminio kremo, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- citrininių pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje.
- Tofu supjaustyti vienodo dydžio kubeliais ir iškepti keptuvėje iš visų pusių.
- Kepimo pabaigoje įpilti sojos padažo ir išmaišyti.
- Avokadą supjaustyti riekelėmis ir pabarstyti druska bei citrininiais pipirais.
- Į lėkštę dėti sluoksnį ryžių (galima naudoti formą arba tiesiog mentelės pagalba suformuoti kvadratą),ant ryžių dėti sluoksnį avokado, ant jo tofu kubelius ir vėl uždėti avokado riekelių.
- Viską pagardinti balzaminiu kremu.