Nekepinti grikiai su vaisiais ir žemės riešutų kremu
Nors įprasta vaisiais gardinti avižų košes, tačiau ir su nekepintais grikiais jie puikiai tinka ir sukuria dar įdomesnį skonio variantą. Be to, žalieji grikiai yra gausus baltymų ir aminorūgščių šaltinis. 8 iš 20 aminorūgščių, esančių maisto baltymuose, yra nepakeičiamos. Tai triptofanas, lizinas, metioninas, valinas, treoninas, leucinas, izoleucinas ir fenilalaninas. Visų 8nepakeičiamų aminorūgščių žaliuose grikiuose yra gana daug, o svarbiausia, kad jos, skirtingai nei gyvūninės kilmės produktuose, yra gerai suderintos ir virškinamos. Žaliuosiuose grikiuose taip pat gausu lizino, kurio visiškai nėra kituose augaluose.
Ingredientai
- 65 g nekepintų grikių
- 50 g banano
- 40 g persiko
- 1 a.š. žemės riešutų kremo
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
- Paruoštą košę tiekti supjaustytais vaisiais ir riešutų kremu.