Nekepinti grikiai su vaisiais ir žemės riešutų kremu

nekepinti-grikiai-su-vaisiais-ir-zemes-riesutu-kremu

Nekepinti grikiai su vaisiais ir žemės riešutų kremu

Nors įprasta vaisiais gardinti avižų košes, tačiau ir su nekepintais grikiais jie puikiai tinka ir sukuria dar įdomesnį skonio variantą. Be to, žalieji grikiai yra gausus baltymų ir aminorūgščių šaltinis. 8 iš 20 aminorūgščių, esančių maisto baltymuose, yra nepakeičiamos. Tai triptofanas, lizinas, metioninas, valinas, treoninas, leucinas, izoleucinas ir fenilalaninas. Visų 8nepakeičiamų aminorūgščių žaliuose grikiuose yra gana daug, o svarbiausia, kad jos, skirtingai nei gyvūninės kilmės produktuose, yra gerai suderintos ir virškinamos. Žaliuosiuose grikiuose taip pat gausu lizino, kurio visiškai nėra kituose augaluose.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 65 g nekepintų grikių
  • 50 g banano
  • 40 g persiko
  • 1 a.š. žemės riešutų kremo

Gaminimas
 

  • Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
  • Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
  • Paruoštą košę tiekti supjaustytais vaisiais ir riešutų kremu.
Kategorija Pusryčiai
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų