Šamo filė, kepta grilyje su petražolėmis ir česnaku
Sultinga šamo filė, pagardinta aromatingu petražolių ir česnako mišiniu – tai skanėstas, kuris patiks tiek žuvies mėgėjams, tiek tiems, kurie tik pradeda ją atrasti. Šis patiekalas ne tik paprastas ir greitai paruošiamas, bet ir kupinas gerųjų riebalų bei baltymų. Šamas mažai kaloringas, šimte gramų vos 95 kcal, tačiau gausu baltymų, kurių šimte gramų žuvies yra 16 g, o omega-3 – 0,5 g. Taip pat, šamas pasižymi dideliu vitamino B12 kiekiu, kurio šimte gramų yra 2,23 µg, tai sudaro net 74 % rekomenduojamos paros normos.
Ingredientai
- 450 g šamo filė
- 2 a.š džiovintų petražolių
- 1 a.š česnako granulių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Žuvį ištrinti prieskoniais ir palikti 10-20 min. pasimarinuoti.
- Paruoštą žuvį kepti lašeliu pateptame grilyje (kepiau elektriniame) apie 5-10 min., priklausomai nuo žuvies storio. Galima kepti ir orkaitėje ar keptuvėje.
- Paruoštą žuvį tiekiau su šviežių daržovių salotomis, o papuošiau daigais ir citrina.