Avižinių dribsnių duona be glitimo
Kas gali būti geriau už namuose keptą šviežią ir kvapnią duoną. Šiai duonai pagaminti prireiks vos keleto ingredientų, o skonis jus tikrai nustebins. Ji ne tik labai gardi ir greitai pagaminama, bet dar ir glitimo neturi, tad puikiai tiks tiems, kurie jo netoleruoja. Sėklas galite dėti įvairias, kurias mėgstate arba jų visai nedėti. Verta išsikepti didesnį kiekį šios duonos ir dalį jos užšaldyti, o vos prireikus atšildyti ir mėgautis, tiek pusryčiams sumuštiniams, tiek užkandžiui.
Ingredientai
- 500 ml kefyro
- 400 g avižinių dribsnių
- 30 g saulėgrąžų
- 30 g moliūgų sėklų
- 6 g kmynų
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. cukraus
Gaminimas
- Avižinius dribsnius pasmulkinti smulkintuvu.
- Suberti sėklas, prieskonius.
- Maišant pilti kefyrą, kol gausis gana standi tešla.
- Sudėti į šiek tiek alyvuogių aliejumi pateptą kepimo formą ir kepti ~1val. 10min., kol patikrinus pagaliuku nebus šlapias.
- Iškepus palikti atvėsti ir tuomet pjaustyti.