Rudieji ryžiai su pomidorais ir Pesto Rosso
Rudieji ryžiai, tai viso grūdo ryžiai, nešlifuoti, mažiau apdoroti nei paprasti baltieji ryžiai. Skirtingai nei baltuosiuose ryžiuose, juose išlieka sėlenų sluoksnis ir gemalas, kuriuose yra daug maistingųjų medžiagų. Todėl ruduosiuose ryžiuose yra daugiau maistingųjų medžiagų, antioksidantų, skaidulų ir mineralų, magnio, geležies, kalio, fosforo ir cinko. Rudųjų ryžių glikemijos indeksas (GI) yra žemas, t. y. po valgio cukraus kiekis kraujyje nepadidėja.
Ingredientai
- 70 g rudųjų ryžių
- 70 g pomidorų
- 1 a.š. Pesto Rosso
- 3 g kanapių sėklų
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3 min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
- Paruoštą košę tiekti su pjaustytu pomidoru, Pesto ir kanapių sėklomis.