Rudieji ryžiai su pomidorais ir Pesto Rosso

Rudieji-ryziai-su-pomidorais-ir-Pesto-Rosso

Rudieji ryžiai su pomidorais ir Pesto Rosso

Rudieji ryžiai, tai viso grūdo ryžiai, nešlifuoti, mažiau apdoroti nei paprasti baltieji ryžiai. Skirtingai nei baltuosiuose ryžiuose, juose išlieka sėlenų sluoksnis ir gemalas, kuriuose yra daug maistingųjų medžiagų. Todėl ruduosiuose ryžiuose yra daugiau maistingųjų medžiagų, antioksidantų, skaidulų ir mineralų, magnio, geležies, kalio, fosforo ir cinko. Rudųjų ryžių glikemijos indeksas (GI) yra žemas, t. y. po valgio cukraus kiekis kraujyje nepadidėja.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 70 g rudųjų ryžių
  • 70 g pomidorų
  • 1 a.š. Pesto Rosso
  • 3 g kanapių sėklų

Gaminimas
 

  • Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
  • Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3 min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
  • Paruoštą košę tiekti su pjaustytu pomidoru, Pesto ir kanapių sėklomis.
Kategorija Pusryčiai
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų