Minkšti bananiniai sausainiai su kokosų drožlėmis
Be galo skanūs sausainiai, kuriems prireiks vos keleto ingredientų. Šie sausainiai iškepa minkšti ir juose maloniai jaučiasi kokosų drožlės. Jei norisi traškesnių sausainių, galite formuoti plonesnius ir kepti trumpiau, ilgiau kepant gali sudegti, tad reikėtų stebėti kepimo procesą ir sausainių spalvą. Aš dėjau po maždaug 1,5 v.š. tešlos ir formavau šiek tiek storesnius, tad sausainiai iškepė maloniai minkšti su traškiu krašteliu. Iš nurodyto produktų kiekio gavosi 38 sausainiai, tad kiekis priklausys kokio storio sausainius darysite. Šis receptas gali būti puikus dar vienas „pagyvenusių“ bananų gelbėtojas.
Ingredientai
- 250 g avižų miltų
- 3 vnt. bananų, gerai prinokusių
- 3 vnt. kiaušinių
- 60 g kokosų drožlių
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 0,25 a.š. druskos
Gaminimas
- Bananus gerai sutrinti šakute iki vientisos masės.
- Į bananus mušti kiaušinius, berti cukrų, druską ir visk gerai išplakti.
- Į gautą masę suberti kokosų drožles, persijotus avižų miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.
- Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi dėti po pusantro šaukšto tešlos ir suformuoti sausainius.
- Kepti 190 ℃ orkaitėje apie 30-40 min. kepimo laikas priklausys nuo sausainių storio. Kepkite tol, kol sausainiai taps gražios rusvos spalvos.