Kiaušinienė su morkomis, žirneliais ir pievagrybiais
Kiaušinių tryniai yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose natūraliai yra vitamino D. Dviejų kiaušinių porcija sudaro 82 % rekomenduojamos vitamino D paros normos. Kadangi daugeliui iš mūsų trūksta vitamino D, tai dar viena priežastis valgyti kiaušinius. Be to, vitaminas D padeda įsisavinti kalcį ir fosforą, todėl yra būtinas sveikiems kaulams ir dantims palaikyti. Vitaminas D taip pat padeda palaikyti sveiką raumenų funkciją ir imuninę sistemą.
Ingredientai
- 2 vnt. kiaušinių
- 60 g morkų
- 40 g žaliųjų žirnelių, šaldytų
- 30 g pievagrybių
- 5 g alyvuogių aliejaus, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Morkas supjaustyti kubeliais, lengvai pakepinti.
- Kartu sudėti pjaustytus pievagrybius ir žirnelius, pagardinti prieskoniais ir pakepinti dar keletą minučių.
- Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir supilti į keptuvę kartu su keptomis daržovėmis.
- Kepti maišant, kol kiaušiniai iškeps.