Chia pudingas su kakava, šilauogėmis ir anakardžiais
Šis chia pudingo variantas vienas mano mėgstamiausių. Kakava suteikia malonų šokolado skonį, tad atrodo tarsi šokoladiniai ledai. Toks chia pudingas, tai sveikas, maistingas ir labai skanus pasirinkimas tiek užkandžiui, tiek vietoje deserto. Chia sėklose yra įspūdingas kiekis skaidulų ir baltymų, todėl jos laikomos supermaistu! Įtraukdami chia sėklų į savo dienos racioną, gausite daug naudos, įskaitant smegenis stiprinančias omega-3 riebalų rūgštis, vitaminus ir mineralus.
Ingredientai
- 100 ml kefyro
- 1 v.š. graikiško jogurto
- 15 g chia sėklų
- saujos šilauogių
- 2 a.š. kakavos
- keleto anakardžių riešutų
Gaminimas
- Į indą suberti chia sėklas, jas užpilti kefyru, įdėti graikiško jogurto, saldiklio ir kakavos.
- Viską gerai išmaišyti ir dėti bent pusvalandžiui ar kelioms valandoms į šaldytuvą, kad išbrinktų (laikyti galima ir ilgiau).
- Sustingusį chia pudingą sudėti į norimą taurę ar indelį, ant jo berti uogas bei smulkintus riešutus.