Persimono užkandis su vynuogėmis ir kokosų drožlėmis
Kai nesinori valgyti tiesiog vieno parasto vaisiaus, galima lengvai pasigaminti skanų užkandį su dar ketu ingredientų. Šį kartą persimoną pagardinau vynuogėmis, kokoso drožlėmis ir baziliko lapeliais. Nors atrodytų, kad bazilikas tinka tik pikantiškiems patiekalams, bet patikėkite, čia jis tiko nuostabiai. O prasidėjus persimonų sezonui, verta jais mėgautis, nes tai puikus ir maistingas vaisius. Persimonuose gausu antioksidantų ir svarbių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, skaidulų ir vitamino A. Persimonai taip pat yra geras tiamino (B1), riboflavino (B2), folio rūgšties, magnio ir fosforo šaltinis.
Ingredientai
- 0,5 vnt. persimono
- 1 a.š. kokosų drožlių
- keleto vynuogių
- keleto baziliko lapelių
Gaminimas
- Persimoną perpjauti pusiau ir supjaustyti skiltelėmis.
- Ant persimono dėti pjaustytas vynuoges, berti kokoso drožles ir pagardinti keletu baziliko lapelių.