Persimonas su graikišku jogurtu, riešutais ir goji uogomis
Persimonai yra puikus vitaminų A ir C bei mangano, kuris padeda krešėti kraujui, šaltinis. Jie taip pat turi kitų antioksidantų, kurie padeda sumažinti daugelio sveikatos sutrikimų, įskaitant vėžį ir insultą, riziką. Norint gauti maksimalią naudą iš sezoninių vaisių reikėtų ir nepamiršti jų rekomenduojamo kiekio. Vaisių kiekis per dieną neturėtų viršyti 300 g, tad du nedideli ar vienas didesnis persimonas – puikus sezoninių vaisių pasirinkimas dienai.
Ingredientai
- 0,5 vnt. persimono
- 40 g graikiško jogurto
- 10 g graikinių riešutų, galima naudoti ir kitus mėgstamus
- keleto džiovintų goji uogų, galima keisti džiovintomis spanguolėmis
Gaminimas
- Persimoną gerai nuplauti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
- Į pasirinktą indą sudėti persimono riekeles, dėti graikišką jogurtą, užberti smulkintų riešutų ir goji uogų.