Keptuvėje keptas česnakinis šamas su smidrais

keptuveje-keptas-cesnakinis-samas-su-smidrais

Keptuvėje keptas česnakinis šamas su smidrais

Labai greita ir nuostabiai skani idėja pietums ar vakarienei. Užtruksite vos keliolika minučių, bet turėsite nuostabų ir maistingą patiekalą. Be to smidrai gali padėti užkirsti kelią šlapimo takų infekcijoms, skatinti reprodukcinės sveikatos veiklą ir gerinti nuotaiką. Smidruose gausu maistingųjų medžiagų, įskaitant vitaminus A, C, E, K ir B6, folio rūgštį, geležį, kalį, varį, kalcį ir baltymus bei jie yra puikus antioksidantų šaltinis.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg šamo
  • 250 g smidrų
  • 2 a.š. česnako granulių
  • 5 g lydyto sviesto, kepimui
  • druskos, pagal skonį
  • citrininių pipirų, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Šamą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti ~3 cm storio kepsneliais.
  • Pagardinti prieskoniais ir palikti bent valandai šaldytuve pasimarinuoti.
  • Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį lydyto sviesto ir iškepti žuvį iš abiejų pusių.
  • Nuo smidrų nupjauti kietąsias kotelių dalis, atskiroje keptuvėje įkaitini 0,5 a.š. lydyto sviesto, sudėti smidrus, užberti druskos, citrininių pipirų ir lengvai apkepti, pakanka keleto minučių.
  • Paruoštą šamą tiekti su smidrais ir mėgstamomis salotomis.
Kategorija Pietūs, Vakarienė
5 1 balsas
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Scroll to Top