Nuostabiai skanus varškės tinginys su razinomis
Be galo skani kitokio tinginio versija! Labai mėgstu desertus su varške, tad šis –tiesiog tobulas, kai norisi greitai, skaniai ir saldžiai, o šis, tikriausiai vienas desertų favoritų. Be to, tinginį galite gaminti ne tik su džiovintomis uogomis, bet ir įdėti kitų džiovintų vaisių, riešutų, aguonų, karamelizuotų obuolių ir net šviežių uogų. Jei dėsite uogas, naudokite tokia, kuriose mažai skysčio, pavyzdžiui šilauoges, mėlynes, serbentus, braškes, jei naudosite skystesnes uogas, kaip avietes, tuomet rekomenduoju į tinginio masę įdėti šiek tiek daugiau sviesto, nes nuo uogų gali suskystėti.
Ingredientai
- 500 g varškės
- 400 ml kokosų pieno tirštosios dalies (prieš gaminant palaikykite bent 1 val. šaldytuve)
- 320 g sausainių šį kartą naudojau klasikinius Gaidelio sausainius, galite rinktis becukrius
- 50 g medaus
- 50 g sviesto ar kokosų aliejaus
- 40 g razinų galima keisti spanguolėmis ar jas maišyti kartu bei naudoti bet kokius kitus džiovintus vaisius
Gaminimas
- Sausainius sulaužyti.
- Į varškę supilti medų (jei kietas, šiek tiek pašildyti), tirpintą sviestą, kokosų pieną ir pertrinti trintuvu.
- Į gautą masę suberti razinas, sudėti sausainius ir išmaišyti.
- Viską sudėti į norimą formą, ištiestą maistine plėvele ir palikti šaldytuve bent 6 val. ar per naktį, kad sustingtų.Skanaus!