Keptuvėje keptas česnakinis šamas su smidrais
Labai greita ir nuostabiai skani idėja pietums ar vakarienei. Užtruksite vos keliolika minučių, bet turėsite nuostabų ir maistingą patiekalą. Be to smidrai gali padėti užkirsti kelią šlapimo takų infekcijoms, skatinti reprodukcinės sveikatos veiklą ir gerinti nuotaiką. Smidruose gausu maistingųjų medžiagų, įskaitant vitaminus A, C, E, K ir B6, folio rūgštį, geležį, kalį, varį, kalcį ir baltymus bei jie yra puikus antioksidantų šaltinis.
Ingredientai
- 1 kg šamo
- 250 g smidrų
- 2 a.š. česnako granulių
- 5 g lydyto sviesto, kepimui
- druskos, pagal skonį
- citrininių pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Šamą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti ~3 cm storio kepsneliais.
- Pagardinti prieskoniais ir palikti bent valandai šaldytuve pasimarinuoti.
- Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį lydyto sviesto ir iškepti žuvį iš abiejų pusių.
- Nuo smidrų nupjauti kietąsias kotelių dalis, atskiroje keptuvėje įkaitini 0,5 a.š. lydyto sviesto, sudėti smidrus, užberti druskos, citrininių pipirų ir lengvai apkepti, pakanka keleto minučių.
- Paruoštą šamą tiekti su smidrais ir mėgstamomis salotomis.