Avižinių dribsnių varškės bandelės su saulėgrąžomis

aviziniu-dribsniu-varskes-bandeles-su-saulegrazomis

Avižinių dribsnių varškės bandelės su saulėgrąžomis

Šios bandelės mano mėgstamiausia sumuštinių duonos alternatyva. Jos ne tik labai skanios, bet ir pilnos baltymų, skaidulinių medžiagų bei gerųjų angliavandenių, tad renkantis sumuštinius su jomis, ilgiau jausitės sotūs. Gardinti galima kaip ir įprastus sumuštinius, tiek įvairiomis užtepėlėmis, avokadų, daržovėmis šviežiomis ar keptomis, sūriais, grybais ar žuvimi. Be to, jas galima kepti ir su kmynais ar be papildomų priedų. Taip pat šios bandelės gali būti ir maistingas desertas, pavyzdžiui, jei į tešlą įmaišysite razinų ar kitų džiovintų vaisių ar uogų, taip pat tinka cinamonas, kokoso drožlės ar vanilė. Be to, jos labai tinka ir įsimesti užkandžiui.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 360 g varškės 9 % riebumo
  • 200 g avižinių dribsnių
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 50 g saulėgrąžų sėklų
  • druskos, pagal skonį
  • sezamo sėklų, papuošimui (nebūtina)

Gaminimas
 

  • Varškę pertinti su druska.
  • Mušti kiaušinį, permaišyti.
  • Suberti avižinius dribsnius, sėklas, išmaišyti.
  • Drėgnomis rankomis formuoti bandeles ir viršų pabarstyti sezamo sėklomis.
  • Sudėti bandeles į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 190 ℃, 30-40 min. Laikas priklausys nuo bandelių dydžio.
Kategorija Pusryčiai, Užkandžiai
5 1 balsas
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų