Avižų košė su ananasais, bananais ir kokosu – Pinakolada
Ar mėgstate Pinakolada gėrimą? Jei taip, patiks ir ši košė. Skani ir gaivi košė, tikrai jus nustebins. Pasinerkite į tropinį skonį jau nuo pat ryto. Šis receptas sujungia klasikinės avižinės košės naudą su egzotiškais ananasų ir kokosų skoniais, leisdamas pasimėgauti atogrąžų nuotaika net neišeinant iš namų. Be to, avižos yra sudėtiniai angliavandeniai, kadangi patekę į organizmą jie lėtai ir tolygiai išskiria energiją, kuri organizme palaikoma dienos eigoje. Avižose taip pat gausu serotonino (laimės hormono), kuris padeda palaikyti gerą nuotaiką, tad nuotaikos užtaisas garantuotas.
Ingredientai
- 60 g avižų kruopų
- 30 g šviežio ananaso
- 30 g banano
- 20 ml kokosų pieno
- 20 g graikiško jogurto
- 3 g kokosų drožlių
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3 min. vėliau įpilti kokosų pieno, išmaišyti ir palikti šiek tiek brinkti.
- Paruoštas kruopas tiekti su pjaustytais vaisiais, graikišku jogurtu ir pagardinti kokosų drožlėmis.