Avižinių dribsnių varškės bandelės su saulėgrąžomis
Šios bandelės mano mėgstamiausia sumuštinių duonos alternatyva. Jos ne tik labai skanios, bet ir pilnos baltymų, skaidulinių medžiagų bei gerųjų angliavandenių, tad renkantis sumuštinius su jomis, ilgiau jausitės sotūs. Gardinti galima kaip ir įprastus sumuštinius, tiek įvairiomis užtepėlėmis, avokadų, daržovėmis šviežiomis ar keptomis, sūriais, grybais ar žuvimi. Be to, jas galima kepti ir su kmynais ar be papildomų priedų. Taip pat šios bandelės gali būti ir maistingas desertas, pavyzdžiui, jei į tešlą įmaišysite razinų ar kitų džiovintų vaisių ar uogų, taip pat tinka cinamonas, kokoso drožlės ar vanilė. Be to, jos labai tinka ir įsimesti užkandžiui.
Ingredientai
- 360 g varškės 9 % riebumo
- 200 g avižinių dribsnių
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g saulėgrąžų sėklų
- druskos, pagal skonį
- sezamo sėklų, papuošimui (nebūtina)
Gaminimas
- Varškę pertinti su druska.
- Mušti kiaušinį, permaišyti.
- Suberti avižinius dribsnius, sėklas, išmaišyti.
- Drėgnomis rankomis formuoti bandeles ir viršų pabarstyti sezamo sėklomis.
- Sudėti bandeles į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 190 ℃, 30-40 min. Laikas priklausys nuo bandelių dydžio.