Kiaušinienė su morkomis, žirneliais ir pievagrybiais

kiausiniene-su-morkomis-zirneliais-ir-pievagrybiais

Kiaušinienė su morkomis, žirneliais ir pievagrybiais

Kiaušinių tryniai yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose natūraliai yra vitamino D. Dviejų kiaušinių porcija sudaro 82 % rekomenduojamos vitamino D paros normos. Kadangi daugeliui iš mūsų trūksta vitamino D, tai dar viena priežastis valgyti kiaušinius. Be to, vitaminas D padeda įsisavinti kalcį ir fosforą, todėl yra būtinas sveikiems kaulams ir dantims palaikyti. Vitaminas D taip pat padeda palaikyti sveiką raumenų funkciją ir imuninę sistemą.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 2 vnt. kiaušinių
  • 60 g morkų
  • 40 g žaliųjų žirnelių, šaldytų
  • 30 g pievagrybių
  • 5 g alyvuogių aliejaus, kepimui
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Morkas supjaustyti kubeliais, lengvai pakepinti.
  • Kartu sudėti pjaustytus pievagrybius ir žirnelius, pagardinti prieskoniais ir pakepinti dar keletą minučių.
  • Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir supilti į keptuvę kartu su keptomis daržovėmis.
  • Kepti maišant, kol kiaušiniai iškeps.
Kategorija Pietūs, Pusryčiai, Vakarienė
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų