Sotūs žirnių kepsneliai su morkomis ir brokoliais
Nuostabiai skanūs ir sotūs kepsneliai, puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Prie jų labai skanu tiekti mėgstamas salotas ir avokado užtepėlę. Be to, žirniai, yra puikus baltymų, skaidulų, vitaminų ir maistinių medžiagų šaltinis. Juose ypač gausu vitamino B1 ir vitamino B3. Vitaminas B būtinas energijai gauti, raumenų jėgai palaikyti, regėjimui gerinti ir nuotaikų kaitai mažinti, o vitaminas B3 padeda palaikyti ląstelių funkciją, gerina smegenų veiklą ir stiprina kaulus. Tad, jei retai vartojate žirnius, pats laikas įtraukti juos į savo racioną.
Ingredientai
- 250 g žirnių, sausų
- 160 g morkų
- 3 vnt. kiaušinių
- 100 g brokolio
- 60 g poro
- 3 v.š. kukurūzų miltų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- chmeli suneli prieskonių, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
- lydyto sviesto, kepimui
Gaminimas
- Per naktį mirkytus žirnius išvirti pasūdytame vandenyje ir atvėsinti.
- Bulvių grūstuve šiek tiek sumaigyti žirnius, bet ne iki košės, o kad liktų stambesni gabalėliai.
- Morkas sutarkuoti, brokolį ir porą smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su žirniais
- Mušti kiaušinius, berti miltus, prieskonius ir gerai viską išmaišyti. Jei masė labai sausa, galima įpilti šiek tiek vandens.
- Šaukštu formuoti kepsnelius ir kepti įkaitintoje keptuvė su trupučiu lydyto sviesto iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.