Greita avokado užtepėlė – gvakamolė su pomidorais

avokado-uztepele-gvakamole-su-pomidorais

Avokado užtepėlė – gvakamolė su pomidorais

Labai mėgstu gvakamolę, tiek tepti ant duonos, tiek su įvairiais užkandžiais ar tiekti kaip padažą prie įvairių patiekalų. O svarbiausia, jai reikia vos keleto ingredientų ir paruošti labi paprasta ir greita. Iš tiesų, už šį padažą turite būti dėkingi actekams. Į Meksiką atvykę ispanai susipažino su actekų padažu, vadina muahuaca-molli. Molli buvo nahautlų kalbos žodis, reiškiantis ką nors sutrintą, o žodis ahuaca susijęs su avokadais. Gvakamolės ingredientai buvo trinami molcajete – meksikietišku grūstuvu, iškaltu iš vulkaninės kilmės akmens. Laikui bėgant skirtinguose Meksikos regionuose buvo maišomi vietiniai ingredientai, todėl atsirado daugybė versijų. O šį kartą dalinuosi savo skaniausia versija.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 vnt. avokadų gerai prinokusių
  • 1 vnt. pomidoro didesnio arba 2 mažesnių
  • 50 g mėlynojo svogūno galima naudoti ir šalotinį ar baltąjį svogūną, kurių skonis švelnesnis nei įprasto
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • kalendros džiovintos ar šviežios, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • česnako granulių, tinka ir šviežias, pagal skonį
  • čili dribsnių pagal skonį arba šviežio čili, nebūtina, bet jei mėgstate aštriau tikrai įdėkite

Gaminimas
 

  • Avokadą perpjauti, išimti kaulą ir sutrinti šakute.
  • Svogūną smulkiai supjaustyti, iš pomidoro išimti minkštimą ir smulkiai supjaustyti standžiąją dalį.
  • Trintą avokadą, svogūnus, pomidorus, citrinos sultis ir prieskonius sumaišyti kartu.
    Skanaus!
Kategorija Užkandžiai
5 1 balsas
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Scroll to Top