Vištienos krūtinėlės kepsneliai su pievagrybių padažu
Labai greitas ir lengvai pagaminamas patiekalas gardiems pietums ar vakarienei. Dažnai gaminu tokius patiekalus, kurie ne tik skanūs ir sveikatai palankūs, bet ir lengvai pagaminami, tad šis kaip tik toks. Be to, vištienos krūtinėlė yra ypač vertinga šio ir taip maistingo paukščio dalis, nes ji mažai kaloringa ir yra puikus baltymų šaltinis. Šimte gramų vištienos krūtinėlės yra vos 99 kcal ir net 21 g baltymų.
Ingredientai
- 350 g vištienos krūtinėlės
- 120 g pievagrybių
- 60 ml pieno
- 20 g kukurūzų miltų
- alyvuogių aliejaus, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- itališkų žolelių mišinio, pagal skonį
- petražolių, pagal skonį
Gaminimas
- Krūtinėlę supjaustyti norimo dydžio kepsneliais, pagardinti druska, pipirais, žolelėmis.
- Mėsą iškepti keptuvėje iš abiejų pusių.
- Padažui pievagrybius supjaustyti, apkepti porą minučių keptuvėje, suberti prieskonius, petražolės, miltus, viską išmaišyti. Supilti pieną ir kaitinti ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol padažas sutirštės.
- Paruoštą vištieną tiekti su pievagrybių padažu ir norimu garnyru.