Virtos bulvės su keptomis morkomis ir tunu
Greitas ir paprastas receptas sotiems pietums. Be to, nereikėtų bijoti konservuoto tuno, jis retkarčiais gali būti puikus pasirinkimas kaip žuvies alternatyva. Kadangi konservuotame tune gausu baltymų, gerųjų riebalų ir mažai kalorijų (žinoma reikėtų rinktis ne aliejuje, o savo sultyse). Be to, tiek šviežias, tiek konservuotas tunas yra geras kelių svarbiausių vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą D, seleną ir jodą, šaltinis. Tad kartais drąsiai galite pasimėgauti ir konservuotu tunu.
Ingredientai
- 150 g bulvių
- 120 g morkų
- 90 g tuno konservuoto savo sultyse
- 30 g graikiško jogurto
- 3 g alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- krapų, pagal skonį
Gaminimas
- Bulves išvirti su lupena.
- Morkas supjaustyti riekelėmis, pagardinti druska, pipirais ir iškepti keptuvėje.
- Virtas bulves nulupti, supjaustyti, pagardinti druska ir pipirais.
- Į lėkštę dėti paruoštas bulves, morkas, tuną, pagardinti graikišku jogurtu ir užberti šviežių krapų.