Sumuštiniai su mocarela, pomidorais ir smidrais
Gaivūs, sotūs, maistingi ir be galo sotūs sumuštiniai – puikus pasirinkimas skaniai dienos pradžiai. Jei nebandėte sumuštinių su smidrais, tikrai rekomenduoju išbandyti, jie ne tik suteikia puikaus skonio, bet ir labai malonu juos valgyti, kai jaučiamas lengvas smidrų traškumas. Be to, juose mažai kalorijų,100 g vos 20 kcal, bet gausu maistingųjų medžiagų ir vitaminų. Taip pat, juose gausu antioksidantų – vitaminų A, C, E, glutationo, įvairių flavonoidų ir polifenoliių. Šie antioksidantai padeda organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais, t. y. deguonies dalelėmis, kurias ląstelės išskiria kaip atliekas. Tad šios medžiagos padeda sulėtinti senėjimo procesus bei sumažinti organizme vystančius uždegimus.
Ingredientai
- 2 riekių duonos skrudinimui su sėklomis
- 60 g pomidorų, vyšninių
- 50 g smidrų
- 30 g mocarelos sūrio
- 3 g lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Duonos riekeles lengvai paskrudinti.
- Pomidorus ir smidrus supjaustyti, pagardinti prieskoniais ir lengvai apkepti keptuvėje.
- Ant duonos riekelių dėti sūrį ir keptas daržoves. Skanu pagardinti balzaminiu kremu.