
Perlinės kruopos su keptais porais ir balzaminiu kremu
Perlinėse kuopose gausu skaidulų, mangano, seleno, vario, geležies, vitamino B1, chromo, fosforo, magnio ir niacino. Jose esančios medžiagos gerina ląstelių formavimosi procesus, pavyzdžiui, deguonies pernešimą kraujyje ir imuninės sistemos veikimą. Foliatai ir geležis yra ypač svarbūs raudonųjų kraujo kūnelių formavimuisi ir kraujo aprūpinimui deguonimi, o tai svarbu bendrai širdies sveikatai. Be to, dėl didelio skaidulų kiekio, jos suteikia ilgą sotumo jausmą.
Ingredientai
- 50 g perlinių kruopų
- 40 g porų
- 3 g lydyto sviesto
- 3 g kanapių sėklų
- šlakelio balzaminio kremo
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
- Porus supjaustyti, pagardinti prieskoniais ir lengvai apkepinti ant lydyto sviesto keptuvėje.
- Paruoštą košę tiekti su keptais porais, balzaminiu kremu ir kanapių sėklomis.