Nevirta braškių uogienė su ispaninio šalavijo sėklomis
Kai norisi uogienės, tačiau nėra laiko jos virti – puikus sprendimas šviežių uogų uogienė. Jai prireiks vos keleto minučių pagaminti, o turėsite daug sveikesnį ir mažiau saldų variantą. Be to, čia pagelbės ispaninio šalavijo (chia) sėklos, kurios uogienei suteiks tirštos konsistencijos, nes kaip žinome, trintos uogos gana skystos. Ši uogienė daug maistingesnė nei įprasta, kadangi chia sėklose gausu omega – 3 riebalų rūgščių, skaidulų ir baltymų ir be to išsaugomos uogų maistinės medžiagos ir vitaminai. Tad šia uogiene galėsite mėgautis tiek su blynais, varškėčiais ar pagardinsite pusryčių košę, bei galėsite naudoti visur, kur esate įpratę naudoti įprastą uogienę.
Ingredientai
- 300 g braškių kiekį galite koreguoti pagal poreikį
- 2 v.š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
- 1 v.š. rudųjų ryžių sirupo, galite rinktis ir kitą norimą saldiklį bei koreguoti kiekį pagal norimą saldumą
Gaminimas
- Braškes sutrinti trintuvu. Galite trinti ir šakute, jei norite jausti stambesnius braškių gabaliukus. Šį kartą tryniau trintuvu, kadangi braškės dar gana kietos, tad su šakute reikėtų pavargti.
- Trintas braškes sumaišyti su chia sėklomis ir saldikliu.
- Paruoštą uogienę dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sėklos išbrinktų ir prieš patiekiant dar kartą permaišyti.Kadangi tai šviežių uogų uogienė, tad ją rekomenduoju suvartoti per keletą dienų nuo pagaminimo. Be to, ją galite ir užšaldyti, taip turėsite ilgesniam laikui ir panaudosite vos tik prireikus.Skanaus!