Netikras zuikis su daržovėmis ir fetos sūriu

netikras-zuikis-su-darzovemis-ir-fetos-suriu

Netikras zuikis su daržovėmis ir fetos sūriu

Netikras zuikis be galo universalus ir galintis turėti įvairių variacijų patiekalas. Jis tiks tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek patiekti ant šventinio stalo. Netikram zuikiui pagaminti galima naudoti tik maltą mėsą su prieskoniais, kai kurie į vidų deda virtų kiaušinių, o aš nusprendžiau paruošti dar įdomesnį variantą. Nors iš pradžių gaminant planavau jį ruošti tik su daržovėmis ir grybais, bet pamačiusi, kad šaldytuve guli pradarytas fetos sūrio pakelis, pamaniau, kad čia ji puikiai tiks. Ir iš tiesų – skonis buvo nuostabus! Tad, jei sunku sugalvoti ką pagaminti iš matos mėsos – štai jums puiki idėja. Be to, mėsą galima naudoti bet kokią, tiek maltą paukštieną, tiek jautieną.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 670 g malto kiaulienos kumpio
  • 240 g morkų
  • 150 g brokolio
  • 120 g pievagrybių
  • 120 g fetos sūrio
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 a.š. pomidorų pastos, aptepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • alyvuogių aliejaus, daržovių apkepimui
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • kvapiųjų pipirų, pagal skonį
  • sezamų sėklų, pabarstymui

Gaminimas
 

  • Morkas sutarkuoti, svogūną, česnaką susmulkinti ir lengvai apkepti keptuvėje, pagardinti prieskoniais.
  • Mėsą sumaišyti su kiaušiniu, prieskoniais, sudėti keptas daržoves, šviežius pjaustytus pievagrybius ir brokolį, viską gerai permaišyti.
  • Kepimo skardoje iš gautos mėsos masės padaryti laivelį, į vidurį sudėti trupintą sūrį ir viską iš šonų sujungti viršuje.
  • Pomidorų pastą sumaišyti su šlakeliu vandens, prieskoniais ir gauta mase aptepti zuikį bei užberti sezamo sėklų.
  • Paruoštą zuikį kepti 200 ℃ orkaitėje, apie 1 val.
Kategorija Pietūs, Vakarienė
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų