Netikras zuikis su daržovėmis ir fetos sūriu
Netikras zuikis be galo universalus ir galintis turėti įvairių variacijų patiekalas. Jis tiks tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek patiekti ant šventinio stalo. Netikram zuikiui pagaminti galima naudoti tik maltą mėsą su prieskoniais, kai kurie į vidų deda virtų kiaušinių, o aš nusprendžiau paruošti dar įdomesnį variantą. Nors iš pradžių gaminant planavau jį ruošti tik su daržovėmis ir grybais, bet pamačiusi, kad šaldytuve guli pradarytas fetos sūrio pakelis, pamaniau, kad čia ji puikiai tiks. Ir iš tiesų – skonis buvo nuostabus! Tad, jei sunku sugalvoti ką pagaminti iš matos mėsos – štai jums puiki idėja. Be to, mėsą galima naudoti bet kokią, tiek maltą paukštieną, tiek jautieną.
Ingredientai
- 670 g malto kiaulienos kumpio
- 240 g morkų
- 150 g brokolio
- 120 g pievagrybių
- 120 g fetos sūrio
- 1 vnt. kiaušinio
- 1 vnt. svogūno
- 2 a.š. pomidorų pastos, aptepimui
- 2 skiltelių česnako
- alyvuogių aliejaus, daržovių apkepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kvapiųjų pipirų, pagal skonį
- sezamų sėklų, pabarstymui
Gaminimas
- Morkas sutarkuoti, svogūną, česnaką susmulkinti ir lengvai apkepti keptuvėje, pagardinti prieskoniais.
- Mėsą sumaišyti su kiaušiniu, prieskoniais, sudėti keptas daržoves, šviežius pjaustytus pievagrybius ir brokolį, viską gerai permaišyti.
- Kepimo skardoje iš gautos mėsos masės padaryti laivelį, į vidurį sudėti trupintą sūrį ir viską iš šonų sujungti viršuje.
- Pomidorų pastą sumaišyti su šlakeliu vandens, prieskoniais ir gauta mase aptepti zuikį bei užberti sezamo sėklų.
- Paruoštą zuikį kepti 200 ℃ orkaitėje, apie 1 val.