Margas bananų pyragas su kakava ir šokoladu
Tokį pyragą dažniausia kepu, kai reikia gelbėti pajuodusius bananus. Tiek gaminimas, tiek ingredientai, primena bananų duoną, tačiau šis variantas įdomesnis ir dar skanesnis nei įprasta bananų duona. Tad, kai norisi kažko skanus ir greitas, šis pyragas kaip tik tam puikiai tinka, o dar ir gera galimybė sunaudoti pernokusius bananus. Ir dar vienas pliusas, kad nereikia dėti papildomai cukraus, visiškai pakanka iš bananų. Jei ir pas jus guli keletas „pavargusių“ bananų, griebkite juos ir išsikepkite nuostabiai gardų pyragą.
Ingredientai
- 5 bananų gerai prinokusių
- 200 g speltos miltų
- 170 g avižinių miltų
- 3 vnt. kiaušinių
- 3 v.š. kakavos kokybiškos
- 50 g sviesto tirpinto
- 40 g juodojo šokolado
- 1 a.š. sodos nugesintos acte
- žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Bananus sutrinti bulvių grūstuve iki košelės.
- Į gautą masę mušti kiaušinius, pilti tirpintą sviestą, nugesintą sodą, gerai išmaišyti.
- Berti persijotus miltus, druską ir gerai išmaišyti.
- Pusę gautos tešlos supilti į kitą indą, suberti kakavą, gerai išmaišyti ir sudėti smulkintą juodąjį šokoladą.
- Abi mases dalimis supilti į kepimo formą.
- Kepti 190 °C orkaitėje apie 50-60 min. (kepimo laikas priklausys nuo pyrago storio).