Kiaušinienė su pievagrybiais ir kietuoju sūriu

kiausiniene-su-pievagrybiais-ir-kietuoju-suriu

Kiaušinienė su pievagrybiais ir kietuoju sūriu

Didžiąją kiaušinio dalį sudaro baltymas, kuris yra tikras maistingų medžiagų lobynas. Jame gausu visaverčių baltymų, būtinų organizmui. Be to, baltyme gausu mineralų, tokių kaip natris, kalcis, geležis, fosforas, chloras, siera, gyvsidabris, varis ir kt. bei B grupės vitaminų.
Trynyje mineralinių medžiagų gausu dvigubai daugiau nei baltyme. Jame taip pat gausu nepakeičiamosios riebalų rūgšties omega-3 bei vitaminų: A, D, E, B1, B2, PP, B12, biotino ir kitų. Vištų kiaušiniuose taip pat yra cholino – tai itin svarbi medžiaga, būtina smegenų funkcijai ir atminčiai.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 2 vnt. kiaušinių
  • 70 g pievagrybių
  • 15 g kietojo sūrio
  • 5 g alyvuogių aliejaus, kepimui
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Pievagrybius supjaustyti, lengvai pakepinti.
  • Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir kietuoju sūriu, supilti į keptuvę kartu su keptais pievagrybiais.
  • Kepti maišant, kol kiaušiniai iškeps.
Kategorija Pietūs, Pusryčiai, Vakarienė
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų