Keptas baklažanas su pomidoru ir tofu sūriu
Kai reikia greitos pietų ar vakarienės idėjos, šis patiekalas puikus išsigelbėjimas. Virtuvėje užtruksite vos keletą minučių, bet mėgausitės greitu ir maistingu patiekalu. Be to, vietoje baklažano galima naudoti ir cukinijas, o vietoje pomidorų ar kartu su jais, pavyzdžiui, pievagrybius. Jei mėgstate, viską galima pagardinti ir balzaminiu kremu, ryškesniam skoniui.
Ingredientai
- 200 g baklažano
- 150 g tofu sūrio
- 100 g pomidorų
- 10 g lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
Gaminimas
- Baklažaną supjaustyti norimo storio rieklėmis, užberti druskos ir palikti bent 10 min. pastovėti.
- Vėliau popieriniu rankšluosčiu nusausinti, užberti prieskonių ir iškepti keptuvėje iš abiejų pusių.
- Tofu sūrį supjaustyti riekelėmis ir taip pat iškepti keptuvėje iš abiejų pusių.
- Ant baklažano riekelių dėti pomidoro riekeles, jas pagardinti druska ir pipirais, ant viršaus sudėti tofu.
- Skanu pagardinti baziliko lapeliais, bet nebūtina.