Grilyje keptos krevetės su česnakais ir petražolėmis
Be galo skanios ir greitai pagaminamos krevetės, kurios patiks net išrankiausiems. 5 minutės ir pietūs paruošti (neskaičiuojant ryžių virimo laiko ir salotų pjaustymo 🙂 ). Bet to, krevetės yra puikus baltymų šaltinis, šimte gramų net 13g lieso baltymo, todėl suvalgę jų, ilgai jausite sotumą. Taip pat, jose mažai kalorijų, tik 71 kcal šimte gramų, tad jos puikus pasirinkimas metantiems svorį.
Ingredientai
- 700 g krevečių (svoris su kiautais, pirkau virtas)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. česnako granulių tinka ir šviežias
- 1 a.š. džiovintų petražolių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Krevetes išlupti, nuplauti ir nusausinti.
- Dubenyje sumaišyti su visais prieskoniais ir palikti 10 min. pasimarinuoti.
- Paruoštas krevetes suverti ant medinių iešmelių (apie 8 vnt.) ir keletą minučių kepti elektriniame grilyje. Taip paruoštas krevetes galima kepti ir keptuvėje, ir orkaitėje ar ant laužo.
- Iškepusias krevetes tiekiau su šviežiomis salotomis ir basmati ryžiais su ciberžole.