Grikiai su saulėje džiovintais pomidorais ir saliero stiebais
Grikiai – vienos mano mėgstamiausių kruopų, o juos derinti galima su įvairiausiais priedais, nuo prieskonių, sviesto iki įvairių daržovių ir kitų pagardų. Grikiuose gausu flavonoidų rutino ir kvercetino. Rutinas stiprina kraujagysles, o kvercetinas padeda mažinti uždegimus organizme. Grikiuose taip pat gausu skaidulinių medžiagų, kurios padeda tinkamai i virškinimo sistemai bei užtikrina reguliarų tuštinimąsi.
Ingredientai
- 60 g nekepintų grikių
- 40 g saliero stiebų
- 30 g saulėje džiovintų pomidorų
- 1 a.š. mielių dribsnių
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
- Paruoštą košę tiekti su smulkintu salieru, pjaustytais džiovintais pomidorais ir užberti mielių dribsnių.