Greitai pagaminami balandėliai – be ryžių ir kopūsto lapų

greitai-pagaminami-balandeliai-be-ryziu-ir-kopusto-lapu

Greitai pagaminami balandėliai – be ryžių ir kopūsto lapų

Jei norite balandėlių, bet neturite laiko jų vynioti į kopūsto lapus ar nemėgstate virto kopūsto skonio – turiu jums išeitį, kopūstą dėti į maltą mėsą. Nors šis patiekalas išvaizda visai neprimena tradicinių balandėlių, bet skonis beveik toks pat. Jaučiasi švelnus kopūsto skonis, bet neužgožia mėsos skonio. Nors šiame recepte ryžių nenaudojau, jei jūs mėgstate balandėlius su ryžiais, drąsiai galite įdėti jų. Be to šiuos balandėlius galite ruošti ne tik puode ar gilioje keptuvėje, bet ir orkaitėje, tik tuomet reikėtų keletą minučių juos pakepti orkaitėje ar keptuvėje ir tuomet užpylus padažą troškinti. Tikiuosi patiks ir jums bei išbandysite receptą.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g malto kiaulienos kumpio ar kitos norimos liesos maltos mėsos
  • 250 g kopūsto
  • 150 g morkų
  • 70 g svogūno
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • chmeli suneli prieskonių, pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį

Padažui

  • 2 v.š. grietinės
  • 2 a.š. pomidorų pastos
  • šilto vandens, pagal poreikį, tiek kiek norėsite padažo
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • petražolių, pagal skonį
  • krapų, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Kopūstą ir morkas smulkiai sutarkuoti, susmulkinti svogūną.
  • Maltą mėsą sumaišyti su prieskoniais, smulkintomis daržovėmis ir rankomis suformuoti kukulius.
  • Sausoje keptuvėje ar troškinimo inde lengvai iš abiejų pusių apkepti kukulius.
  • Padažui pomidorų pastą, grietinę ir prieskonius sumaišyti su šiltu vandeniu.
  • Apkeptus kukulius užpilti padažu ir troškinti ant silpnos kaitros apie 15-20 min., kartais pamaišant.
  • Patiekimui puikiai tinka mėgstamos salotos ar šviežios daržovės, o jei norisi sočiau – dar galite patiekti virtų bulvių ar ryžių.
    balandeliai
Kategorija Pietūs, Vakarienė
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Scroll to Top