Greita avokado užtepėlė – gvakamolė su pomidorais
Labai mėgstu gvakamolę, tiek tepti ant duonos, tiek su įvairiais užkandžiais ar tiekti kaip padažą prie įvairių patiekalų. O svarbiausia, jai reikia vos keleto ingredientų ir paruošti labi paprasta ir greita. Iš tiesų, už šį padažą turite būti dėkingi actekams. Į Meksiką atvykę ispanai susipažino su actekų padažu, vadina muahuaca-molli. Molli buvo nahautlų kalbos žodis, reiškiantis ką nors sutrintą, o žodis ahuaca susijęs su avokadais. Gvakamolės ingredientai buvo trinami molcajete – meksikietišku grūstuvu, iškaltu iš vulkaninės kilmės akmens. Laikui bėgant skirtinguose Meksikos regionuose buvo maišomi vietiniai ingredientai, todėl atsirado daugybė versijų. O šį kartą dalinuosi savo skaniausia versija.
Ingredientai
- 2 vnt. avokadų gerai prinokusių
- 1 vnt. pomidoro didesnio arba 2 mažesnių
- 50 g mėlynojo svogūno galima naudoti ir šalotinį ar baltąjį svogūną, kurių skonis švelnesnis nei įprasto
- 2 a.š. citrinos sulčių
- kalendros džiovintos ar šviežios, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- česnako granulių, tinka ir šviežias, pagal skonį
- čili dribsnių pagal skonį arba šviežio čili, nebūtina, bet jei mėgstate aštriau tikrai įdėkite
Gaminimas
- Avokadą perpjauti, išimti kaulą ir sutrinti šakute.
- Svogūną smulkiai supjaustyti, iš pomidoro išimti minkštimą ir smulkiai supjaustyti standžiąją dalį.
- Trintą avokadą, svogūnus, pomidorus, citrinos sultis ir prieskonius sumaišyti kartu. Skanaus!