Cukinijų suktinukai (sushi) su bolivine balanda
Sushi dažnai būna kaloringas patiekalas, gaminamas subaltais ryžiais ir dideliu cukraus kiekiu juose. Nors tradicinius sushi mėgstu, tačiau šį kartą norėjau kažko įdomesnio ir lengvesnio. Žinoma, jie visiškai skiriasi nuo įprastų, tačiau, kai norisi mityboje įvairovės, jie puikiai tinka. Jei norisi labiau tradicinio skonio galima vynioti ne į cukinijas, bet į jūros dumblių lapus ir, žinoma, keisti priedus, pridėti lašišos, tuno ar kitų norimų ingredientų.
Ingredientai
- 200 g cukinijos
- 50 g bolivinės balandos (sausos)
- 2 v.š. kreminio sūrio
- 30 g paprikos
- 20 g avokado
- 20 g pievagrybių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Bolivinę balandą išvirti pasūdytame vandenyje.
- Cukiniją supjaustyti juostelėmis, sudėti ant maistinės plėvelės.
- Daržoves supjaustyti, pagardinti prieskoniais.
- Ant cukinijų užtepti kreminio sūrio, sudėti daržoves.
- Maistinės plėvelės pagalba viską susukti.Skanu su sojos padažu ir norimomis salotomis.