Kiaušinienė su pievagrybiais ir kietuoju sūriu
Didžiąją kiaušinio dalį sudaro baltymas, kuris yra tikras maistingų medžiagų lobynas. Jame gausu visaverčių baltymų, būtinų organizmui. Be to, baltyme gausu mineralų, tokių kaip natris, kalcis, geležis, fosforas, chloras, siera, gyvsidabris, varis ir kt. bei B grupės vitaminų.Trynyje mineralinių medžiagų gausu dvigubai daugiau nei baltyme. Jame taip pat gausu nepakeičiamosios riebalų rūgšties omega-3 bei vitaminų: A, D, E, B1, B2, PP, B12, biotino ir kitų. Vištų kiaušiniuose taip pat yra cholino – tai itin svarbi medžiaga, būtina smegenų funkcijai ir atminčiai.
Ingredientai
- 2 vnt. kiaušinių
- 70 g pievagrybių
- 15 g kietojo sūrio
- 5 g alyvuogių aliejaus, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Pievagrybius supjaustyti, lengvai pakepinti.
- Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir kietuoju sūriu, supilti į keptuvę kartu su keptais pievagrybiais.
- Kepti maišant, kol kiaušiniai iškeps.