Virtos apkeptos bulvės su pupelėmis ir gaiviomis salotomis
Bulvės ne tik skanios ir yra puikus ingredientas daugelyje patiekalų, bet ir turi daug naudingų maistinių medžiagų bei vitaminų. Svarbu atminti, kad bulvių maistingumas skiriasi priklausimai nuo jų veislės, sezoniškumo bei paruošimo būdo. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad bulvių odelėje yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Nulupus bulves, jų maistingumas gali gerokai sumažėti. Tad nebijokite bulvių ir mėgaukitės jomis, tinkamai pasirinkę paruošimo būdą.
Ingredientai
- 170 g bulvių (jaunų nedidelių su lupena)
- 60 g virtų pupelių
- 5 g lydyto sviesto, kepimui
- šviežių krapų, pagal skonį
- svogūno laiškų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
Salotoms:
- 100 g pomidorų
- 100 g agurkų
- 50 g graikiško jogurto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Bulves išvirti su lupena pasūdytame vandenyje.
- Bulves supjaustyti skiltelėmis, pagardinti prieskoniais, lengvai apkepti ant lydyto sviesto.
- Baigiant kepti sudėti pupeles, krapus, svogūnų laiškus, viską sumaišyti ir dar keletą minučių pakepti.
- Salotoms daržoves supjaustyti, sumaišyti su jogurtu ir prieskoniais, tiekti su paruoštomis bulvėmis.