Virtos apkeptos bulvės su pupelėmis ir gaiviomis salotomis

Virtos apkeptos bulvės su pupelėmis ir gaiviomis salotomis

Bulvės ne tik skanios ir yra puikus ingredientas daugelyje patiekalų, bet ir turi daug naudingų maistinių medžiagų bei vitaminų. Svarbu atminti, kad bulvių maistingumas skiriasi priklausimai nuo jų veislės, sezoniškumo bei paruošimo būdo. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad bulvių odelėje yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Nulupus bulves, jų maistingumas gali gerokai sumažėti. Tad nebijokite bulvių ir mėgaukitės jomis, tinkamai pasirinkę paruošimo būdą.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 170 g bulvių (jaunų nedidelių su lupena)
  • 60 g virtų pupelių
  • 5 g lydyto sviesto, kepimui
  • šviežių krapų, pagal skonį
  • svogūno laiškų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • kario miltelių, pagal skonį

Salotoms:

  • 100 g pomidorų
  • 100 g agurkų
  • 50 g graikiško jogurto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Bulves išvirti su lupena pasūdytame vandenyje.
  • Bulves supjaustyti skiltelėmis, pagardinti prieskoniais, lengvai apkepti ant lydyto sviesto.
  • Baigiant kepti sudėti pupeles, krapus, svogūnų laiškus, viską sumaišyti ir dar keletą minučių pakepti.
  • Salotoms daržoves supjaustyti, sumaišyti su jogurtu ir prieskoniais, tiekti su paruoštomis bulvėmis.
Kategorija Pietūs
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų