Tofu dubenėlis su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis

tofu-dubenelis-su-ryziais-ir-svieziomis-darzovemis

Tofu dubenėlis su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis

Iš daugelio girdžiu, kad tofu neskanu ir nepatinka. Iš dalies tai tiesa, jei jis nėra tinkamai paruošiamas. Jei tofu valgysite vieną, be prieskonių ar nepamarinuotą, jis ir nepatiks, nes paprastas tofu skonio beveikneturi. Tad norint, kad būtų skanu, pirmiausia prieš gaminant, tofu reikėtų pamarinuoti su prieskoniais ir pasirinkti norimus priedus. Tačiau dabar prekybos centruose jo pasirinkimas labai didelis, tad galite rasti jau marinuoto, rūkyto ar pagardinto prieskoniais, tuomet tik liks pasirinkti norimą paruošimo būdą ir mėgautis tikrai skaniais patiekalais su tofu.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 1 porcija

Ingredientai
  

  • 170 g norimų daržovių, tinka agurkai, paprika pomidoras ir kt.
  • 100 g tofu 
  • 40 g rudųjų ryžių
  • 30 g poro
  • 5 g sezamo sėklų
  • 5 g lydyto sviesto kepimui
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Tofu marinatui:

  • 1 v.š. sojos padažo
  • pipirų, pagal skonį
  • česnako granulių pagal skonį

Gaminimas
 

  • Tofu supjaustyti kubeliais, užpilti sojos padažu, berti prieskonius, viską išmaišyti ir palikti bent 10-20 min. pasimarinuoti, galima ir ilgiau, skonis bus intensyvesnis. Jei naudojate jau marinuotą tofu, jam marinato ruošti nebereikia.
  • Ryžius išvirti, pasūdytame vandenyje.
  • Susmulkinti porą ir apkepti kartu su paruoštu tofu.
  • Daržoves supjaustyti, pagardinti prieskoniais.
  • Į dubenėlį dėti ryžius, keptą tofu, daržoves ir viską pabarstyti sezamo sėklomis.
Kategorija Pietūs
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų