Kepti kiaušiniai su cukinija ir Pesto padažu
Kiaušiniuose yra visos 9 nepakeičiamosios aminorūgštys, reikalingos organizmo augimui, vystymuisi ir atsistatymui. Tai svarbu, nes organizmas negali pasigaminti šių aminorūgščių ir turi jų gauti su maistu. Be to, kiaušinių baltymai yra labai gerai virškinami, o jų kokybė yra geresnė nei jautienos ir panaši į pieno produktų. Tyrimai rodo, kad pusryčiai su kiaušiniais yra sotesni už analogiškus angliavandenių turinčius pusryčius, be to, jie gali padėti sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį vėlesniu dienos metu.
Ingredientai
- 2 vnt. kiaušinių
- 60 g cukinijos
- 5 g Pesto padažo
- 3 g alyvuogių aliejaus, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Cukiniją supjaustyti šiaudeliais, pakepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
- Sudėti Pesto padažą, prieskonius, viską išmaišyti ir pakepti dar porą minučių.
- Keptuvėje cukinijose padaryti skylutes, į jas mušti kiaušinius, pagardinti druska, pipirais.
- Įpilti šlakelį vandens, uždengti keptuvę ir kepti apie 7 min., kol kiaušinis sutvirtės iki norimo kietumo.