Be galo purūs varškėčiai, pagardinti šviežiomis mėtomis
Skaniausi kepti varškėčiai, purūs ir traškūs! O šviežios mėtos čia puikiai tiko ir suteikė lengvo gaivumo. Tikrai nesuklysiu sakydama, kad varškėčius mėgsta visi, o jų gaminimo interpretacijoms ribų nėra. Išbandykite varškėčius pagardinti mėtomis, nustebsite kokio nuostabaus skonio jos suteikia.
Ingredientai
- 500 g varškės
- 1 vnt. kiaušinio
- 3 v.š. kukurūzų miltų
- 1 v.š. balkšvojo gysločio luobelių
- 1 a.š. rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
- šiek tiek šviesių speltos miltų apvoliojimui
- kokosų aliejaus kepimui
- šviežių mėtų, pagal poreikį
Gaminimas
- Varškę su kiaušiniu ir prieskoniais gerai pertrinti šakute.
- Suberti kukurūzų miltus ir gerai viską išmaišyti.
- Išgautos masės formuoti varškėčius, apvolioti miltuose.
- Aliejų gerai įkaitinti ir kepti uždengtoje keptuvėje, ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
- Iškeptus varškėčius pagardinti mėtomis, tiekti su graikišku jogurtu ir mėgstama uogiene, šį kartą naudojau šviežią braškių uogienę bei varškėčius dar papuošiau cukraus pudra.