Be galo purūs varškėčiai, pagardinti šviežiomis mėtomis
Skaniausi kepti varškėčiai, purūs ir traškūs! O šviežios mėtos čia puikiai tiko ir suteikė lengvo gaivumo. Tikrai nesuklysiu sakydama, kad varškėčius mėgsta visi, o jų gaminimo interpretacijoms ribų nėra. Išbandykite varškėčius pagardinti mėtomis, nustebsite kokio nuostabaus skonio jos suteikia.
- 500 g varškės
- 1 vnt. kiaušinio
- 3 v.š. kukurūzų miltų
- 1 v.š. balkšvojo gysločio luobelių
- 1 a.š. rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
- šiek tiek šviesių speltos miltų apvoliojimui
- kokosų aliejaus kepimui
- šviežių mėtų, pagal poreikį
Varškę su kiaušiniu ir prieskoniais gerai pertrinti šakute.
Suberti kukurūzų miltus ir gerai viską išmaišyti.
Išgautos masės formuoti varškėčius, apvolioti miltuose.
Aliejų gerai įkaitinti ir kepti uždengtoje keptuvėje, ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
Iškeptus varškėčius pagardinti mėtomis, tiekti su graikišku jogurtu ir mėgstama uogiene, šį kartą naudojau šviežią braškių uogienę bei varškėčius dar papuošiau cukraus pudra.
Kategorija Pusryčiai, Vakarienė