Miežinių kruopų košė su pomidorais ir pesto padažu
Miežinių kruopų, kaip kitų grūdų mirkyti nereikia, nes jau yra skaldytos ir mirkant nevyksta dygimo procesas. Bet tai nereiškia, kad jos mažiau naudingos, tik pagaminimo laikas trumpesnis. Miežinės kruopos turi didelį kiekį skaidulų, kurios padeda palaikyti gerą virškinimo sistemos veiklą, skatina žarnyno peristaltiką ir gali padėti užkirsti kelią vidurių užkietėjimui. Taip pat, jos turi mažą glikemijos indeksą, tai reiškia, kad miežių kruopos lėtai didina cukraus kiekį kraujyje, o tai padeda ilgiau jaustis sotiems ir išvengti alkio.
Ingredientai
- 100 g pomidoro
- 60 g miežinių kruopų
- 1,5 a.š. pesto padažo
Gaminimas
- Kruopas perplauti, užpilti švariu vandeniu, užvirti ir palikti brinkti apie 10-15 min.
- Pomidorą supjaustyti, pagardinti pesto padažu ir tiekti su koše.