Kreminiai makaronai su vištiena, smidrais ir pomidorais
Šiems gardiems makaronams pagaminti prireiks vos 15 minučių ir turėsite nuostabų patiekalą. Jei norisi greito, skanaus ir komfortiško pietų patiekalo, šis receptas kaip tik jums. Svarbu neperkepkite smidrų, kad jie išliktų traškūs, reikia tik keleto minučių, taip ne tik išsaugosite maistines medžiagas, bet jausite malonų jų traškumą. Smidruose gausu maistinių medžiagų, skaidulų bei vitaminų C ir K, folio rūgšties. Taip pat juose yra chromo, kuris gali pagerinti insulino gebėjimą pernešti gliukozę iš kraujo į ląsteles.
Ingredientai
- 200 g vištienos krūtinėlės
- 120 g smidrų
- 120 g makaronų
- 100 g pomidorų
- 70 g kreminio sūrio
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- kario miltelių, pagal skonį
Gaminimas
- Makaronus išvirti ir pasilikti šiek tiek vandens nuo jų.
- Ko verdą makaronai, vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir iškepti.
- Kepimo pabaigoje sudėti pjaustytus smidrus ir pakepti dar keletą minučių.
- Į keptuvę sudėti virtus makaronus, pjaustytus pomidorus, suberti prieskonius.
- Tuomet įpilti vandens, likusio nuo makaronų, sudėti kreminį sūrį, viską gerai išmaišyti ir pašildyti keletą minučių. Vandens kiekį koreguokite pagal norimą padažo tirštumą.