Gardus prieskoninis sviestas su petražolėmis ir česnaku

gardus-prieskoninis-sviestas-su-petrazolemis-ir-cesnaku

Gardus prieskoninis sviestas su petražolėmis ir česnaku

Tokio sviesto su žalumynais galime rasti ir parduotuvėje, bet jis daug brangesnis nei įprastas ir dar kiekis mažesnis, tad kodėl nepasigaminus jo namuose. Tokį sviestą tinka tepti tiesiog ant duonos, pagardinti košę ar naudoti tirpintą mėsos, paukštienos bei žuvies kepsniams pagardinti. Be to, prieskonius galima naudoti įvairius ir pasigaminti skirtingų skonių sviesto. Prieskoniams galite rinktis ne tik petražolės, bet ir kitus žalumynus, pavyzdžiui, krapus, raudonėlius, čiobrelius, kalendrą, baziliką ir kt. Taip galite eksperimentuoti ir įmaišyti džiovintų pomidorų, paprikos ar čili dribsnių, įvairių prieskonių mišinių (labai tiktų su alyvuogėmis ar džiovintais grybais). Tad improvizacijai ribų nėra:)
Virtuvė Europietiška
Porcijos 10 porcijų

Ingredientai
  

  • 100 g sviesto (galite naudoti ir daugiau)
  • 1,5 a.š. džiovintų petražolių
  • 1 a.š. česnako granulių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Sviestą palikti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų.
  • Į indelį sudėti sviestą, suberti visus prieskonius ir šakute viską gerai ištrinti.
  • Viskas, gardus sviestas paruoštas, jį galite laikyti tame pačiame indelyje uždengtą ar suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
Kategorija Užkandžiai
5 1 balsas
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų