Sorų košė su smidrais, cukinija ir džiovintais pomidorais
Soros yra viena seniausių grūdų kultūrų, kuriuos pirmieji pradėjo auginti kinai. Sorose gausu niacino, kuris svarbus sveikai odai ir organų veiklai. Taip pat turi beta karotino, ypač tamsios spalvos grūduose, kuris virsta vitaminu A, padeda organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais ir palaiko imuninę sistemą. Taip pat gausu magnio ir kalio bei antioksidantų.
Ingredientai
- 60 g sorų kruopų
- 60 g cukinijos
- 50 g smidrų
- 15 g saulėje džiovintų pomidorų
- 3 g lydyto sviesto
- citrininių pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Gaminimas
- Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3min. vėliau palikti šiek tiek brinkti.
- Smidrus ir cukiniją supjaustyti, pagardinti prieskoniais ir lengvai apkepti keptuvėje.
- Paruoštą košę tiekti su keptomis daržovėmis ir smulkintais džiovintais pomidorais (nuo pomidorų popieriniu rankšluosčiu nuspauskite aliejaus perteklių).