Ispaninio šalavijo (chia) pudingas su kefyru, braškėmis ir bananu
Jei dar nebandėte chia sėklų pudingo, dabar pats metas išbandyti! Tai ne tik maistingas užkandis, kuris ilgam suteiks sotumo, bet gali būti ir puikus desertas. Be to, chia sėklos labai maistingos ir turinčios daug maistingųjų medžiagų, apie kurias galite plačiau paskaityti čia. Chia pudingą galima gaminti ne tik su kefyru, bet ir su graikišku ar natūraliu jogurtu, norimu pienu ar augaliniu gėrimu bei kokosų kremu. Taip į pudingą galima įmaišyti norimo saldiklio, kakavos, vanilės, kokoso drožlių bei rinktis įvairius vaisius bei uogas, pagardinti granola ar riešutais. Dar viena priežastis, kodėl man patinka chia pudingas, yra ta, kad jo galima pasigaminti daugiau ir laikyti šaldytuve iki 5 dienų, tad vos tik panorėjus liks tik pagardinti norimais priedais.
Ingredientai
- 150 ml kefyro
- 15 g chia sėklų
- 35 g bananų arba pagal poreikį
- 35 g braškių arba pagal poreikį
Gaminimas
- Ispaninio šalavijo sėklas užpilti kefyru, išmaišyti ir palikti šaldytuve brinkti kelioms valandoms ar per naktį. Jei norisi, papildomai galima įdėti norimo saldiklio, bet šį kartą aš jo nedėjau, nes saldumo puikiai pakanka ir vaisių.
- Kai pudingas paruoštas, į pasirinktą indelį ar stiklinę sluoksniuokite desertą. Dėti pjaustytus bananus, pudingą, vėl bananus, pudingą ir braškes. Sluoksniuoti nebūtina, galima vaisius sudėti tiesiog ant pudingo viršaus, tik sluoksniais atrodo gražiau :). Ant viršaus užbėriau dar šiek tiek kanapių sėklų.