Virtų bulvių sumuštinukai su morkomis ir silke
Ar kada bandėte pagaminti sumuštinius su bulvėmis? Jei ne – verta išbandyti. Kadangi silkė labai dera su bulvėmis, tad kodėl neišbandžius įdomesnio varianto nei tik su virtomis bulvėmis. Tokius sumuštinius galite ruošti tiek pietums, tiek pusryčiams. Nuostabiai skanu ir atrodo fantastiškai. Be to, kartais nutinka, kad išsiverdate per daug bulvių ir nėra jų kur panaudoti, tad šiam receptui puikiai tinka ir virtų bulvių likučiai. Šie sumuštiniai skanu tiek šilti, tie šalti.
Ingredientai
- 160 g bulvių
- 90 g morkų
- 70 g sūdytos silkės
- 20 g svogūnų
- 10 g saulėgrąžų sėklų
- 1 a.š. pomidorų pastos
- 0,5 a.š. lydyto sviesto, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas
- Bulves išvirti su lupena, pasūdytame vandenyje.
- Morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti, sudėti į keptuvę ir apkepinti.
- Šiek tiek apkepus daržovėms įdėti pomidorų pastos, įpilti truputį vandens, suberti saulėgrąžų sėklas, prieskonius ir patroškinti keletą minučių, kol paminkštės.
- Išvirtas bulves supjaustyti norimo storio riekelėmis, ant jų dėti paruoštas morkas ir ant viršaus silkės gabalėlius.
- Labai skanu su burokėlių, raugintų agurkų, krapų salotomis.