Sveikesnis tinginys su kokosų pienu ir juoduoju šokoladu
Daugelis įpratęs gaminti tinginį su kondensuotu pienu ir daug sviesto. Tačiau aš siūlau išbandyti sveikesnę jo versiją ir pasigaminti su kokosų pienu ir juoduoju šokoladu. Kaip žinome, tinginį pagaminti greita ir paprasta, visgi ir pavadinimas jau tai nusako, tad šis tikrai ne išimtis. Labai rekomenduoju išbandyti, nors skonis šiek tiek skiriasi nuo įprasto tinginio, bet tikrai neprastesnis. Ypač patiks tiems, kurie mėgsta ne per daug saldžius desertus, nes ir man pačiai įprastas tinginis per daug saldus, o šis tiesiog puikus.
Ingredientai
- 350 g kokosų pieno, prieš gaminimą geriau palaikyti šaldytuve, kad sutirštėtų
- 330 g sausainių, becukrių ar klasikinių "Gaidelio"
- 60 g juodojo šokolado, 85 %
- 2 v.š. natūralios kakavos
- 1 v.š. kokosų aliejaus
Gaminimas
- Sausainius sulaužyti
- Šokoladą ištirpinti su kokosų aliejumi.
- Tirpintą šokoladą sumaišyti su tirštąja kokosų pieno dalimi ir kakava.
- Visą masę sumaišyti su sausainiais ir sudėti į norimą formą ar suvynioti į maistinę plėvelę.
- Dėti į šaldytuvą bent 5 val., o geriau ir nakčiai, o tada jau kantriai laukti, kol sustings. (Jei norite ragauti dar greičiai – dėkite kelioms valandoms į šaldiklį).