Sodraus skonio šokoladinis cukinijų pyragas su riešutais

sodraus-skonio-sokoladinis-cukiniju-pyragas-su-riesutais

Sodraus skonio šokoladinis cukinijų pyragas su riešutais

Atėjus cukinijų sezonui, dažnai kyla klausimas ką gi su jomis nuveikti. Žinoma, galima kepti blynus, gaminti įvairius troškinius, salotas arba pasigaminti gardų pyragą. Tad, jei ir jūs turite daug cukinijų, puikus būdas jas sunaudoti – išsikepti nuostabiai skanų pyragą. Pyragas iškepa drėgnas ir sodraus šokolado skonio bei šiek tiek primena šokoladinį braunį. Tad jei esate šokolado mėgėjas, šis pyragas kaip tik jums.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 12 porcijų

Ingredientai
  

  • 400 g cukinijos, tarkuotos
  • 200 g speltos miltų, šviesių
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 70 g juodojo šokolado arba pagal poreikį
  • 60 g norimų riešutų arba pagal poreikį (šiame recepte naudojau žemės riešutus)
  • 60 g sviesto
  • 4 v.š. kokybiškos kakavos
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas
 

  • Cukiniją sutarkuoti ir palikti pastovėti.
  • Kiaušinius su cukrumi ir druska gerai išplakti, supilti tirpintą sviestą ir dar kartą gerai išplakti.
  • Nuspausti nuo cukinijos skystį ir sumaišyti su kiaušinių plakiniu, suberti kapotus riešutus ir šokolado gabaliukus.
  • Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, kakava ir dalimis berti į cukinijos masę vis maišant, kol neliks gumuliukų.
  • Masę supilti į kepimo formą ir kepti apie 40-50 min. 200 C orkaitėje. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jis sausas – pyragas iškepęs, jei apsivėlęs tešla – pakepkite dar keletą minučių.
  • Pyragui iškepus, palikau atvėsti ir po to jo viršų papuošiau tirpintu šokoladu, smulkintais riešutais ir šiek tiek kokosų drožlių.
Kategorija Desertai
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų