Orkaitėje keptas upėtakis – greitai ir lengvai

orkaiteje-keptas-upetakis-greitai-ir-lengvai

Orkaitėje keptas upėtakis – greitai ir lengvai

Super greitas receptas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų. Upėtakis yra puikus baltymų šaltinis, be to, jame gausu Omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą, mažina uždegiminius procesus ir stiprina nervų sistemą. Kepdami žuvį orkaitėje, išsaugome daugiau naudingų medžiagų, o prieskonių mišinys suteikia natūralaus skonio be papildomų riebalų ar kaloringų padažų. Garnyrui siūlau pasirinkti ryžius, pagardintus ciberžole – ne tik dėl gražios auksinės spalvos, bet ir dėl ciberžolės veikliųjų medžiagų, pasižyminčių antioksidaciniu poveikiu. Ir, žinoma, šalia būtinai spalvingų daržovių.
Virtuvė Europietiška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 vnt. upėtakio (mano buvo apie 1,5 kg)
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • chmeli suneli prieskonių, pagal skonį

Gaminimas
 

  • Upėtakį supjaustyti vienodo dydžio pjausniais.
  • Žuvies gabalėlius apiberti prieskoniais iš abiejų pusių.
  • Žuvį sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 190 C orkaitėje apie 20-30 min.
  • Tiekti su salotomis, ryžiais ar kitu norimu garnyru.
Kategorija Pietūs, Vakarienė
0 0 balsų
Įvertinkite!
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Į viršų