Nuostabiai skanūs pilno grūdo vaflių blynai su kefyru
Įdomu ar yra tokių, kuriems nepatinka pasimėgauti gardžiais blynais? Tikriausiai, kad ne. Vaflių blynai man labai patinka tiek dėl savo išvaizdos, tiek dėl kitokio skonio nei kepant keptuvėje ir tuo pačiu nukelia į vaikystę. O gamindami su pilno grūdo miltais, dar ir ilgiau jausitės sotūs. Jei mėgstate labiau traškius blynus, rekomenduoju iškeptus dėti ne tiesiai į lėkštę, bet ant grotelių, taip jie nesuminkštės ir išliks traškūs. Patiekimui naudojau graikišką jogurtą, šiek tiek mėlynių uogienės, migdolų kremo, keletą šaldytų serbentų ir papuošiau kokoso drožlėmis.Iš nurodyto kiekio gaunasi 2 blynai, tad ingredientų kiekį galite koreguoti pagal valgytojų skaičių.
Ingredientai
- 85 ml kefyro
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g speltos miltų
- 3 g kokosų aliejaus
- 0,25 a.š. druskos
- 0,25 a.š. rudojo cukraus
Gaminimas
- Kiaušinį išplakti su kefyru, tirpintu kokosų aliejumi, druska ir cukrumi.
- Suberti miltus ir viską gerai išmaišyti.
- Tešlą palikti bent 5-10 min. pastovėti, kad miltai išbrinktų. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Į gerai įkaitintą vaflių blynų keptuvę pilti po 4 šaukštus tešlos ir iškepti vartant keptuvę.